Autovoetbal in Almkerk is een waar spektakel

11 augustus 2019, 20:12

Lokaal Nieuws

ALMKERK – Het trekt ieder jaar weer veel bekijks, het autovoetbal in Almkerk. Het is een van de activiteiten van de zomerfeesten in Almkerk.

Het ziet er gevaarlijk uit, maar veiligheid staat voorop. Zo moeten de auto’s aan bepaalde veiligheidsmaatregelen voldoen en heeft de organisatie het evenement goed afgestemd met de gemeente en de brandweer. De winnaar dit jaar was team MAF, die wonnen in de finale met 1-0. Spannend was het zeker, diverse auto’s moesten gewisseld worden, omdat ze niet meer konden rijden. Hier en daar verloren de auto’s onderdelen, raakten ze ondersteboven of ging de motor kapot. De teams kregen dan de gelegenheid de auto’s weer te repareren voor de volgende wedstrijd. Dankzij het oplettende werk van de scheidsrechters verliep de wedstrijd veilig.

Ondanks de veiligheidsmaatregelen tijdens de wedstrijd, ging het dit jaar bij een van de teams mis tijdens de voorbereidingen. De organisatie besloot de autovoetbalwedstrijd toch door te laten gaan.