Kenteken blijft achter bij omvergereden grenspalen in Veen

11 augustus 2019, 12:41


Lokaal Nieuws

VEEN – In de nacht van zaterdag op zondag zijn de ruim 200 jaar oude grenspalen langs de Hoge Maasdijk in Veen omvergereden. De palen liggen nu in stukken in de berm.

Opmerkelijk is dat de chauffeur van de auto, een kleine Toyota, zijn bumper inclusief kentekenplaat bij de palen heeft laten liggen. Daarmee is het voor de Politie een korte lijn naar de dader. Inmiddels is de kentekenplaat verdwenen. Of het gaat om een ongeluk of opzet is nog onbekend.

Deze palen, ook wel de Kaaie Paole genoemd, zijn gemaakt van hardsteen. Ze symboliseren de oude grens tussen het Land van Heusden en het Land van Altena. De palen zijn ongeveer in 2000 voor het laatst gerestaureerd door de Werkendamse steenhouwer Nol Verhoef.