53e editie Jaarmarkt Giessen oftewel ‘Giessense Mért’

9 augustus 2019, 08:30


Regio Info

GIESSEN – De jaarmarkt in Giessen behoeft na 52 eerdere edities weinig introductie. De ‘Giessense Mért’ zal komend jaar voor de 53e keer gehouden worden op 12, 13 en 14 september. Tijdens de jaarmarkt, die uit circa 140 kramen bestaat, worden er tal van activiteiten georganiseerd.

Zo is er onder andere een kermis, een hardloopronde en een wielerronde. De verlichting wordt maar eens per 5 jaar beoordeeld door een jury. Dit houd in dat in 2021 weer een thema aan de verlichting gekoppeld gaat worden. 

Op donderdagavond 12 september om 19.00 uur zal de jaarmarkt geopend worden door niemand minder dan de lokale break dance groep ‘Break Squad’. Zij stonden afgelopen jaar in de finale van Hollands Got Talent. Al voorafgaand om 18.30 start het hardlopen voor de jeugd. De senioren lopen om 20.00 uur. Op vrijdag 13 september is er de hele dag een warenmarkt en vanaf 17.30 uur gaat de dikke bandenrace van start. Om 18.00 uur wordt de 34e ronde van Giessen verreden. Op zaterdag is er de rommelmarkt, de warenmarkt en bekijk je de oude ambachten.

Kijk op de website www.jaarmarkt-giessen.nl voor het volledige programma en exacte tijden.