Celstraf van 30 maanden geëist voor brandstichting in Almkerk

7 augustus 2019, 19:16


Lokaal Nieuws

ALMKERK – Voor brandstichting in de woning van zijn moeder in Almkerk, is tegen een 31-jarige man een celstraf van dertig maanden geëist, waarvan tien voorwaardelijk.

De man goot op 16 februari drie liter benzine over een houten kastje op de begane grond van de woning en stak dit daarna met een prop papier en een aansteker in brand. De radeloze Almkerker hoopte door brandstichting met zijn moeder in gesprek te komen, omdat hij vreselijk bang is voor zijn broer. Die zou hem regelmatig bedreigen en mishandelen. Wat daarvan waar is, werd tijdens de zitting niet duidelijk. Wel dat de man psychotisch was als gevolg van drank en medicatie.

Volgens de gedragsdeskundigen lijdt de man aan verschillende stoornissen en is hij verminderd toerekeningsvatbaar. Naast de celstraf vindt de officier van justitie het nodig dat de man behandeld wordt, een meldplicht krijgt en gecontroleerd wordt op zijn drank- en cannabisgebruik. De rechter doet op 20 augustus uitspraak.