Derde Altena Bier ‘Hop en Zegen’ gepresenteerd

2 augustus 2019, 17:04


Lokaal Nieuws

ALTENA – Voor de liefhebbers van het Altena Bier is er goed nieuws. Het derde biersoort met de naam ‘Hop en Zegen’ werd op vrijdag 2 augustus gepresenteerd.

Dit bier is een Hefe Weisse welke in een fles van een halve liter gebotteld is. Een ongefilterd speciaal bier naar voorbeeld van het Beierse Weissbier. Deze Hefe Weisse wordt gebrouwen volgens het eeuwen oude ‘Reinheitsgebod’ dat bepaald het bier alleen gemout gerst, water en hop mag bevatten. Ook het toevoegen van kruiden is hierbij nadrukkelijk verboden. Het resultaat is een heerlijk fris en kruidig smaakend bier. Weisse bier wordt in Duitsland tijdens de oktoberfeesten veel gedronken maar, vanwege het dorstlessende karakter, leent het zich ook prima als een heerlijk zomerbier. 

De naam refereert aan het project Hop van Altena en is een knipoog naar de Visserijdagen Woudrichem die dit jaar ‘de Zegen’ als thema heeft. Na een IPA en de Zoen van Woudrichem is dit bier het derde in de rij van de uiteindelijk 21 bieren die op de plank moeten komen. Dit is het uiteindelijke doel van Altena Bier.

Het bier is bij de meeste lokale supermarkten en bij veel horeca ondernemers te koop. Altena Bier is een initiatief van Stichting Heerlijk en Eerlijk die tevens al 11 jaar het Woerkumer Bier uitgeeft. De stichting heeft geen winstoogmerk en draait volledig op vrijwilligers die geheel belangeloos hun diensten aanbieden.