Vraag de mantelzorgwaardering aan voor de mantelzorger

1 augustus 2019, 17:38


Regio Info

ALTENA – Mantelzorg is intensief en vaak ondergewaardeerd. Deze vorm van zorg is daarom een bedankje meer dan waard. De gemeente Altena heeft, net als de voormalige gemeenten, ook dit jaar weer de mantelzorgwaardering beschikbaar als tegemoetkoming.

Met het aanvragen van een mantelzorgwaardering bedankt u de mensen die voor u zorgen. U kunt kiezen voor een geldbedrag op uw bankrekening of een VVV-cadeaukaart. Een aanvraag indienen is mogelijk tot en met 31 december 2019. Het gaat om een bedrag van € 120,00. Het aanvragen kan op twee verschillende manieren. Via de website www.gemeentealtena.nl kunt u een online formulier invullen. Ontvangt u liever het aanvraagformulier met retourenveloppe thuis op de mat? Dan kunt u het formulier via door te bellen naar ‘OnS Altena’ van de gemeente Altena via 0183 – 51 60 60.

Aanvragen vóór september ingediend worden door de gemeente in september al behandeld. Is uw aanvraag goedgekeurd, dan krijgt u het bedrag van de mantelzorgwaardering snel daarna op uw bankrekening gestort of een VVV-cadeaukaart toegestuurd.