Rijkswaterstaat koelt nog altijd de Merwedebrug vanwege extreme hitte

26 juli 2019, 12:51


Lokaal Nieuws

SLEEUWIJK/GORINCHEM – Door de extreme hitte zijn de stalen brugdelen van de Merwedebrug in de A27 uitgezet. Het beweegbare gedeelte van de brug kan hierdoor niet meer goed open of dicht.

Daarom wordt de brug sinds donderdag gekoeld met water. Rijkswaterstaat heeft voor het koelen van de brugdelen van de Merwedebrug rijstroken afgesloten en een omleiding ingesteld. In beide richtingen is de rechterrijstrook afgesloten en kan het verkeer met hooguit 50 kilometer per uur over de brug rijden. Dit levert vele kilometers vertraging op aan beide kanten van de Merwedebrug. Rijkswaterstaat gebruikte eerder slangen om de brug te koelen, daar zijn nu ook tankwagens bijgekomen.

De brug kan voorlopig niet open voor hoge schepen. Overige schepen kunnen wel onder de brug doorvaren. Wegverkeer vanuit het zuiden richting Gorinchem kan het beste omrijden via Rotterdam, over de A59, A16, A15. Verkeer vanuit Utrecht kiest het beste voor de route via Den Bosch over de A2 en A59.