Gemeente Altena waarschuwt voor trampolines in speeltuintjes

23 juli 2019, 18:27


Lokaal Nieuws

ALTENA – Het is gevaarlijk zijn om eigen glijbanen en trampolines in openbare speeltuinen te plaatsen.

De gemeente Altena waarschuwt dat het niet is toegestaan om speeltoestellen bedoeld voor particulier gebruik in openbare speeltuinen te plaatsen. Het is gevaarlijk, in de speeltuinen is vaak geen toezicht. In de openbare speeltuinen zijn de toestellen geplaatst door de gemeente en verankerd in de grond. Ook zijn deze zorgvuldig gekeurd en geselecteerd voor het gebruik.

Op meerdere plaatsen zijn speeltoestellen geplaatst en moeten zo snel mogelijk weer weg worden gehaald. Een openbare speelruimte moet aan hele andere eisen voldoen dan speelgoed bij iemand thuis in de tuin. Een ongeluk zit in een klein hoekje, vaak ook worden de speeltoestellen gebruikt door kinderen in diverse leeftijdscategorieën. Dit levert gevaar op voor de spelende kinderen.