Biesbosch MuseumEiland voldoet aan hoogste eisen Museumregister

22 juli 2019, 11:20


Lokaal Nieuws

WERKENDAM – Het Biesbosch MuseumEiland is sinds 2004 een Geregistreerd Museum.

De Stichting Museumregister Nederland is verantwoordelijk voor de toetsing van musea. Het doel van museumregistratie is het zichtbaar maken, bewaken en verbeteren van de kwaliteit van de Nederlandse musea ten behoeve van het verantwoord beheer van het museale erfgoed in Nederland. In 2015 heeft een aanscherping van de normen plaatsgevonden. Jaarlijks worden op basis van steekproeven geregistreerde musea geselecteerd om te toetsen of ze als museum nog aan de normen voldoen. Vorig jaar is het Biesbosch MuseumEiland uitgeloot voor een audit. Deze heeft in het najaar van 2018 plaatsgevonden.

De registratiecommissie heeft geconcludeerd dat het Biesbosch MuseumEiland voldoet aan de nieuwste normen en daarom het certificaat ‘Geregistreerd Museum’ de komende vijf jaar mag blijven voeren. Men is trots op de titel Geregistreerd Museum. Het is voor bestuur en directie de bevestiging dat we op een verantwoorde manier met ons cultureel erfgoed omgaan, maar ook dat we bijvoorbeeld goed werkgeverschap voorstaan en handelen volgens de Governance Code.