Onduidelijkheid over doorgang aanpak A27

20 juli 2019, 16:27


Lokaal Nieuws

REGIO – Er is onduidelijkheid ontstaan over de doorgang van de aanpak van de A27 tussen Houten en Hooipolder. De Raad van State zette eerder deze week een streep door de aanpak van de A27 en A12 rond Utrecht.

De reden hiervoor is de toename van stikstofuitstoot bij enkele natuurgebieden. De Raad van State zette eerder een streep door het zogenaamde Programma Aanpak Stikstof. Ook voor de aanpak van de A27 en A12 rond Utrecht had een vergunning voor de verbreding achteraf gezien nooit mogen worden verleend.

Voor de komende jaren staat ook de aanpak van de A27 tussen Hooipolder en Houten op de planning. Volgens Rijkswaterstaat wordt de komende tijd bekeken of en op welke manier andere projecten worden geraakt door de gesneuvelde plannen bij Utrecht. De minister is daarvoor aan zet.