Boerenerfdag in Hank met roodbonte koeien

20 juli 2019, 17:10


Regio Info

HANK – De Boerenerfdag komt er weer aan. Op 24 augustus openen Bartje en Carla de Gouw en hun gezin hun deuren voor de Boerenerfdag. In Hank runnen zij een moderne melkveehouderij met roodbonte koeien.

De Boerenerfdag is inmiddels een begrip in Altena. Er is voor iedereen wat te doen: het gehele bedrijf is te bekijken, van de melkstal tot de voeropslag. Op de boerderij van familie De Gouw lopen geen zwarte maar rode koeien rond. De Boerenerfdag is een succes en is nog steeds groeiende. Omdat het ieder jaar op een ander bedrijf is, is er ieder jaar weer iets heel anders te zien. Ieder jaar is dus een complete verrassing.

Leer alles over roodbonte koeien, bekijk de machines van dichtbij, ontdek wat een koe eet en ervaar zo wat een melkveehouder allemaal doet. Ook voor de kinderen is er van alles te doen: een springkussen waar ze zich helemaal uit kunnen leven, een heerlijk ponyritje en nog veel meer leuke activiteiten. Daarnaast kunt u op het terras genieten van een bakje koffie en een heerlijk stukje zelfgebakken appeltaart. Verder presenteren lokale organisaties en ondernemers, natuurlijk ook met streekproducten, zich graag aan u. Zij vertellen u over al hun activiteiten en waarom deze zo belangrijk zijn voor Altena. 

De Boerenerfdag is een jaarlijks evenement van Puur uit Altena. Puur uit Altena is een samenwerking tussen ZLTO Altena Biesbosch, ANV Altena Biesbosch en de Streekproducenten. Entree, parkeren en een aantal activiteiten zijn gratis, maar als u uw portemonnee meeneemt, kunt u wel iets leuks, lekkers of moois mee naar huis nemen en kunt u genieten van de verschillende horecamogelijkheden en andere activiteiten. Iedereen is van harte welkom tussen 10.00 en 17.00 uur aan de Kalversteeg 1 in Hank.