Nieuwe editie Slag om Altena in 2020

16 juli 2019, 10:51


Lokaal Nieuws

ALTENA – De organisatie heeft dit weekend een nieuwe editie van de Slag om Altena aangekondigd door middel van een filmpje op hun facebook pagina. De exacte datum zal nog bekend worden gemaakt.

Vorig weekend was het precies een jaar geleden dat de Slag om Altena nagespeeld werd. Als onderdeel van Altena Bruist, een cultureel initiatief van de voormalige 3 gemeentes om de nieuwe fusie te vieren, konden bezoekers terug naar de middeleeuwen. Tijdens het hoogtepunt speelde acteurs ook de Slag om Altena na, een belegering van Slot Altena in 1393, toen precies 625 jaar geleden.

Het festival zou in de eerste plaats eenmalig zijn vanwege de speciale gebeurtenis van de fusie en het jubileum. Maar dankzij de overwegend positieve reacties van bezoekers en de betrokkenen is de organisatie toch gaan kijken voor een volgende editie. Nog maanden na het festival kregen ze berichten van bezoekers en de destijds aanwezige middeleeuwers die het een geslaagd weekend vonden. De organisatie denkt dat er de komende jaren nog veel te behalen is met de Slag om Altena, die vorig jaar ondanks de warmte op bijna 2800 bezoekers kon rekenen.