Nederlandse titel voor Lars de Kooter

2 juli 2019, 17:36


Sport Nieuws

GIESSENBURG/DORDRECHT/WERKENDAM – Het afgelopen weekend waren de laatste wedstrijden voor de Biesboschzwemmers in een zwembad.

In het 50 meter open luchtbad De Doetse Kom in Giessenburg streden 20 zwemmers om de Doetse Kom Bokaal georganiseerd door PCG uit Gorinchem en in Dordrecht streden de beste minioren (zwemmers tot 12 jaar) om de Nederlandse titels. Lars de Kooter vertegenwoordigde de Biesboschzwemmers in de Jaargangfinale op drie afstanden.

Schoolslag titel voor Lars de Kooter

Lars kwam in Dordrecht op de 200 wisselslag, 100 schoolslag en 50 vlinderslag aan de start en hij wist op alle nummers zijn beste tijden aan te scherpen. De dag begon met de wisselslag en hierop werd Lars negende met persoonlijke records van ongeveer vier seconden op zowel de 50 vlinderslag als de 200 wisselslag. Een uur later stond de 100 schoolslag op het programma. Lars stond als derde ingeschreven en na 50 meter keerde hij als tweede. In de tweede baan wist hij zijn techniek goed vast te houden en tikte hij als eerste aan. Hiermee is hij de eerste Biesboschzwemmer die een medaille haalt tijdens de Jaargangfinale. Het laatste nummer, de 50 vlinderslag, ging moeizaam. Toch wist Lars zijn tijd van eerder op de ochtend met enkele tienden nogmaals aan te scherpen.

Zesde plaats tijdens Doetse Kom Bokaal

Een dag eerder in Giessenburg kwamen 20 zwemmers aan de start tijdens een zonovergoten wedstrijd. Mirte Delleman wist als één van de jongste Biesboschzwemmers daar een medaille te veroveren. Mirte was de snelste op de 50 schoolslag. Later op de 50 vrije slag eindigde ze net naast het podium en bleef ze daarbij onder andere haar clubgenootje Amy de Kooter voor. Behalve deze twee meiden wisten ook Redine van Breugel, Robin Iking, Jansje de Ridder, Romée van Rossem, Roos Suppers, Mandy Swart en Margonda Versluis één of meerdere keren bij de beste tien te eindigen. Voor Chimène Huisman, Robin, Anne, Nick en Rens Lisman, Romée, Roos, Many en Margonda waren er persoonlijke records.

De estafetteploegen 4×100 vrije slag dames en heren eindigden beide bij de beste vijf en de afsluitende 8×50 vrije slag estafetteploeg behaalde een zevende plaats en daarin werden nog goede tijden gezwommen door de meeste zwemmers ondanks de lange wedstrijd in heel zonnige omstandigheden.

De komende maanden zullen de trainingen in het zwembad doorgaan, maar de wedstrijden verplaatsen zich naar het open water. Tot en met half september zullen leden van de Biesboschzwemmers aan de diverse open water wedstrijden gaan deelnemen. Op 14 september organiseren de Biesboschzwemmers voor de zevende keer de Biesbosch Open Water Race tussen de weilanden tussen Werkendam en Sleeuwijk. Naast het open water zwemmen is er ook nog een kleine groep actief tijdens de triathlon’s waaronder medio juli in en om de Doetse Kom, het is te hopen dat het dan minder warm is.