Mobiel in de hand op de fiets gaat dik geld kosten

1 juli 2019, 21:05


Lokaal Nieuws

REGIO – Pubers in Altena opgelet! Het gebruik van je telefoon op de fiets is niet meer toegestaan. Doe je het toch? Dan volgt de bekeuring van 95 euro.

Mobiele telefoon in de hand, slingerende groepen jongeren, koptelefoon op of dopjes in de oren. Ook in Altena zie je veel jongeren die tijdens het fietsen de mobiel in de hand houden, vaak om muziek door te appen of berichtjes te versturen. Het verbod houdt in dat je de telefoon niet meer in de hand mag houden. Het verbod geldt buiten telefoons ook voor andere elektronische apparatuur zoals muziekspelers, tablets of navigatiesystemen.

De politie laat weten: ‘De media hebben het vooral over een app-verbod voor fietsers. Maar het gaat verder dan dat. Het verbod geldt voor alle bestuurders van voertuigen. Toch is die specifieke aandacht voor fietsers goed. Dat is namelijk een kwetsbare groep op de weg. Als fietsers door onoplettendheid ergens tegenaan botsen of een ander rijdt hen aan, dan heeft dat vaak ernstige gevolgen.’