Woudrichemmer staat Elfstedenkruisje af aan Maarten van der Weijden

28 juni 2019, 10:12


Lokaal Nieuws

WOUDRICHEM – Zwemmer Maarten van der Weijden heeft na zijn Elfstedenzwemtocht toch nog een echt Elfstedenkruisje ontvangen.

Weliswaar niet van de officiële organisatie, maar van voormalig deelnemer Cees uit Woudrichem die vrijwillig zijn kruisje afstond aan Van der Weijden. Nee, een eigen kruisje van de Koninklijke Vereniging de Friesche Elf Steden kreeg Van der Weijden niet na zijn 195 kilometer lange zwemtocht. ‘Misschien verdient hij het kruisje wel, maar hij krijgt het niet’ aldus de voorzitter van de Koninklijke Vereniging Friesche Elf Steden eerder deze week. Cees uit Woudrichem deed zijn eigen Elfstedenkruisje uit 1986 op de post naar Waspik.

‘In 1986 heb ik de Elfstedentocht geschaatst. Het was mooi zonnig weer en er was maar weinig wind. Het was eigenlijk een makkie. Dus kijkend waar jij mee bezig bent, vind ik dat jou dit kruisje veel meer toekomt’ schrijft de man uit Woudrichem in een begeleidende brief. ‘Ik geef het met heel veel liefde aan je’.