Maritiem Altena landelijk op de kaart gezet

27 juni 2019, 17:09


Lokaal Nieuws

ALTENA – Donderdagochtend 27 juni bezochten prominente afgevaardigden van het ministerie Infrastructuur en Waterstaat, van de provincie Noord-Brabant en van het Waterschap de gemeente Altena.

Dit deden zij op uitnodiging van het college van de gemeente Altena, dat de gasten graag mee wil nemen in zijn ambitieuze plannen voor de komende jaren op het gebied van scheepvaart, waterveiligheid en natuur. Het doel van het bezoek was de gasten te inspireren, de unieke kansen te laten zien die Altena rijk is en samen op te trekken om nationaal en lokaal gestelde doelen zoals innovatie en verduurzaming van de binnenvaart te realiseren.

Na ontvangst bij Concordia Damen in de Biesboschhaven Noord door burgemeester Marcel Fränzel en Tim van Berchum van Concordia Damen presenteerden wethouder Matthijs van Oosten en de betreffende projectleiders hun plannen om de havenontwikkeling in Werkendam te verbinden met en daardoor onderdeel te worden van integraal riviermanagement.

Karin Struijk, programmamanager van Werkendam Maritime Industries (WMI), en Marleen Buitendijk, beleidsadviseur van Koninklijke BLN-Schuttevaer, zetten het verhaal van de gemeente kracht bij door de gasten mee te nemen in de ambities van de binnenvaart in het algemeen en het Werkendamse maritieme cluster in het bijzonder op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Vervolgens trok het hele gezelschap op rubberen speedboten door de havens en over de Merwede.

Wethouder Matthijs van Oosten: “Goed dat we Werkendam Maritiem landelijk op de kaart zetten. Er gebeuren hier zoveel mooie dingen, daar moeten we niet te bescheiden in zijn. En tegelijkertijd liggen er ook nog zoveel kansen die we samen kunnen benutten. Kansen waar niet alleen Altena, maar waar ook de regio en zelfs heel Nederland de vruchten van kan plukken.”