Uitwaaien aan het water en hitte in de klaslokalen

24 juni 2019, 20:42


Lokaal Nieuws

ALTENA – Het RIVM heeft per 23 juni voor onder andere de regio Altena het hitteplan geactiveerd.

Het warme weer met temperaturen boven de 30 graden kan lang aanhouden. Daarnaast is er weinig wind, een hoge zonkracht en een lage luchtvochtigheid, waardoor het benauwd kan aanvoelen. Vele mensen zochten daarom verkoeling aan het water, zoals op het Woudrichemse strandje nabij de historische haven.

Veel scholen stappen over op het zogenaamde tropenrooster. Op de Morgenster in Sleeuwijk liep de temperatuur in de klas al op naar bijna 29 graden. Volgens directeur Wim Marinissen werkt het climate control systeem in de klaslokalen niet. ‘Ons systeem werkt geweldig als je er geen kinderen in toelaat, dus met andere woorden het werkt dus niet bij ons’, aldus Marinissen. Volgens Marinissen is het in de ochtend nog goed te doen, maar later op de dag is de warmte belemmerend. Stichting Trema volgt op de kinderopvang ook het hitteplan. ‘Zo min mogelijk inspanning, hoedjes op en veel drinken’, zegt Aline Vervaart van stichting Trema.