Herinneringsconcert Ben Ruysink

24 juni 2019, 18:15


Regio Info

ALTENA/GORINCHEM – Op zaterdag 29 juni 2019 zal er in de Johanneskerk te Gorinchem een concert gegeven worden ter herinnering aan dirigent Ben Ruysink die vier jaar geleden overleed.

In deze regio had Ben jarenlang twee brassbands onder zijn hoede, namelijk Kunst en Vriendschap uit Meeuwen en Oefening en Uitspanning uit Wijk en Aalburg. Deze twee brassbands zullen samen met het koor Pastorale van het Open Pastoraat uit Gorinchem, waar Ben ook jarenlang dirigent was, deze bijzondere musicus en inspirator gedenken.

Ben kwam bij het Leger des Heils al op jonge leeftijd in aanraking met muziek en leerde daar cornet spelen. Al snel werd zijn belangstelling groter en hij verdiepte zich in de muziek van brassbands en ook van Engelse koormuziek. Een van zijn hoogtepunten was zijn tijd als dirigent bij het symfonieorkest uit Ridderkerk. Ook als gelovig mens maakte hij een ontwikkeling door en hij was gedreven om de verbinding tussen muziek, teksten en spiritualiteit vorm te geven. Vele mensen in Altena hebben Ben gekend en genoten van zijn muzikale kwaliteiten. Zijn muzikale bijdragen inspireren velen tot op de dag van vandaag.

Het concert begint om 20.00 uur in de Johanneskerk, Nieuwe Hoven 143 te Gorinchem. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Initiatiefnemer Brassband Kunst en Vriendschap o.l.v. Henk van Loon, brassband Oefening en Uitspanning o.l.v. Anno Appelo, het koor Pastorale o.l.v. Herman van der Vliet en pianiste Olga Malkina verlenen hun medewerking aan dit bijzondere concert. De toegang is gratis, evenals de koffie. Na afloop is er een collecte. De organisatie kijkt uit naar een mooie avond!