Hitteplan ook van kracht in Altena

23 juni 2019, 13:36


Lokaal Nieuws

ALTENA – Het RIVM heeft voor veel delen van Nederland het hitteplan geactiveerd. Ook voor de regio Altena. Het hitteplan zal vanaf 23 juni van kracht zijn.

Het hitteplan is in feite een waarschuwing voor hitte en de risico’s die dit met zich mee kan brengen en omroep om extra op elkaar te letten. Vooral voor groepen kwetsbare mensen zoals ouderen, baby’s, chronisch zieken, mensen met overgewicht, mensen in verzorgingshuizen, en mensen in een sociaal isolement brengt hitte gezondheidsrisico’s met zich mee. Deze mensen moeten alert zijn op uitdroging en oververhitting. Ook baby’s en hele jonge kinderen hebben extra aandacht nodig om koel te blijven en genoeg te drinken.

Het warme weer kan lang aanhouden met temperaturen boven de 30 graden. Daarnaast is er weinig wind, een hoge zonkracht en een lage luchtvochtigheid waardoor het benauwd kan aanvoelen.