Negen procent van de huurders in Altena heeft het financieel moeilijk

21 juni 2019, 09:20


Lokaal Nieuws

ALTENA – Negen procent van de huurders in Altena heeft het financieel moeilijk. Zij hebben niet genoeg geld om naast de woonlasten ook andere noodzakelijke uitgaven te betalen.

Dat blijkt uit de recent gepubliceerde Lokale Monitor Wonen 2019. Hierin houden organisaties als de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en woningbouwverenigingen gegevens over de huursector bij. Volgens de monitor zijn huurders in een corporatiewoning over het algemeen bijna een derde van hun netto inkomen kwijt aan woonlasten.

Bij gemiddeld negen procent van de huurders blijft er daarna te weinig geld over voor voedsel, kleding en sociale participatiekosten zoals een lidmaatschap bij een sportclub. Deze groep loopt het risico op een gegeven moment de maandelijkse huur niet meer te kunnen betalen.