Eikenprocessierups rukt op in Altena

20 juni 2019, 20:10


Lokaal Nieuws

ALTENA – De gemeente Altena heeft speciale waarschuwingstape aangebracht op de gemeentelijke eikenbomen waar de rupsen inzitten.

Een speciaal bedrijf gaat de rupsen zo snel mogelijk verwijderen. Dit kan helaas nog even duren. De bestrijders hebben het erg druk omdat de eikenprocessierups in deze maanden veel voorkomt. De brandharen kunnen overlast geven voor mens en dier. Vermijd daarom elk contact met de rupsen en nesten. Bent u toch in contact gekomen met de rupsen of brandharen? Was dan uw huid goed en spoel uw ogen goed uit met water. Als u ernstige klachten heeft, neem dan contact op met uw huisarts.

Ontdekt u een nest in het openbaar groen? Meld het digitaal bij de gemeente Altena of bel naar 0183 – 51 61 00. Vindt u de eikenprocessierupsen in uw tuin? Dan bent u zelf verantwoordelijk voor de bestrijding. Het is niet aan te raden dit zelf te doen. U kunt het beste contact opnemen met een boomverzorgings- of ongediertebestrijdingsbedrijf bij u in de buurt.