Samenloop voor Hoop Altena staat in de startblokken

18 juni 2019, 16:50


Lokaal Nieuws

GIESSEN/RIJSWIJK – Op 28 en 29 juni is het dan zover: de tweede SamenLoop voor Hoop Altena gaat dan van start. Op dit moment worden de laatste puntjes op de i gezet. De organisatie is er klaar voor.

Meer dan 50 teams uit de gemeente Altena met meer dan 1000 deelnemers hebben zich aangemeld om aan de SamenLoop mee te doen en zo met elkaar stil te staan bij kanker. Ook gaan 120 toerfietsers gedurende 24 uur vier keer een rondje van ongeveer 100 door Altena fietsen. De SamenLoop voor Hoop Altena is een 24-uurs wandelestafette in teamverband met als uiteindelijk doel zoveel mogelijk aandacht te krijgen aan de ziekte kanker en geld daarvoor in te zamelen. De SamenLoop wordt gehouden op het voormalige voetbalterrein naast De Jager in Giessen. De organisatie rekent naast de deelnemers op enkele duizenden bezoekers.

Kees Noorloos is als voorzitter van de SamenLoop zeer tevreden met alle medewerking tot nu toe.”Het deelnemersveld is veel groter dan de eerste editie en de animo om zich in te zetten voor de kankerbestrijding is fantastisch,” laat hij weten.”In de afgelopen periode zijn veel spontane acties ontstaan om zo een mooi bedrag in te zamelen voor kankeronderzoek, want dat blijft helaas de komende jaren nog hard nodig,” vult de voorzitter nog aan. Ook hebben zich veel vrijwilligers aangemeld om het evenement in goede banen te leiden.

Tijdens de SamenLoop is het de bedoeling dat van elk team minimaal één lid op het uitgezette parcours op het terrein loopt. Gedurende het evenement is er van alles op het terrein te doen. Zo treden er regionale artiesten, muziekverenigingen en DJ’s gratis op en worden er demonstraties gegeven door de politie en de brandweer. Ook hebben alle teams een kraam ter beschikking gekregen waar allerlei spullen, etenswaren, enzovoort te koop zijn, allemaal voor het goede doel van het KWF.

De start vindt plaats op vrijdag 28 juni om 17.00 uur. De bedoeling is dat daar dan alle deelnemers zoveel mogelijk aanwezig zijn. Na de start gaan de toerfietsers hun eerste ronde door Altena maken. Een ander belangrijk onderdeel is de kaarsenceremonie die plaatsvindt op vrijdagavond om 23.00 uur ook wel het indrukwekkendste onderdeel van de SamenLoop. Met alle aanwezige deelnemers en bezoekers wordt dan 1 minuut stilgestaan bij de mensen die kanker hebben, kanker hebben gehad of daaraan zijn overleden.

Op zaterdag 29 juni wordt om 17.00 uur de SamenLoop dan officieel beëindigd met het bekendmaken van het eindbedrag dat door allerlei acties, sponsoren en verkopen is binnengehaald. Daarvoor wordt dan een cheque uitgereikt aan een afgevaardigde van het KWF. Ook aan de kinderen is gedacht om een bijdrage te leveren door het organiseren van een kinderloop op zaterdag 29 juni om 10.30 uur. De kinderen gaan dan met elkaar 24 minuten over het parcours wandelen en op die manier hun eigen bijdrage leveren aan de SamenLoop.

Het is nog steeds mogelijk de SamenLoop voor Hoop financieel te ondersteunen. Alle informatie is te vinden op de website www.samenloopvoorhoop.nl/altena. De organisatie hoopt dat heel veel inwoners van Altena de SamenLoop komen bezoeken en zo hun steun aan de kankerberstrijding laten zien en de deelnemers te komen aanmoedigen.