Picknick en opening natuurtuin bij De Werf in Woudrichem

17 juni 2019, 17:05


Regio Info

WOUDRICHEM – Op woensdag 26 juni opent de natuurtuin van Kinderopvang BuitenGewoon bij De Werf feestelijk haar tuinpoorten. Om kwart voor 2 is de grote opening. Aansluitend organiseren BuitenGewoon en MamaCafé Land van Heusden en Altena van 14.00 – 16.00 uur een feestelijke middag in de nieuwe tuin.

Bij de feestelijke middag zijn naast de kinderopvang en het mamacafé nog veel meer partijen betrokken. Zo helpt de Limonadebrigade met de organisatie, zijn er workshops kinderyoga door Praktijk Zonnezieltjes, leest Bibliotheek Altena voor en danst Lotte van Fun Dance met de kinderen. Speciaal voor de kinderen is er een theatervoorstelling. Ook kunnen ouders samen met hun kind op de foto tijdens een heuse fotoshoot van Maaike Kampert Fotografie (graag vooraf aanmelden). Door de tuin verspreid liggen picknickkleedjes klaar. De organisatie zorgt voor koffie, thee, ranja en wat fruit. Plof neer en geniet van de buitenlucht. Uiteraard mag iedereen zelf ook eten en drinken meebrengen om de picknick compleet te maken.

‘Saamhorigheid zaaien en verbondenheid oogsten’

Het mamacafé vindt normaal gezien plaats in Sleeuwijk. Op zoek naar een geschikte locatie om een groot buitenfeest te vieren was de koppeling naar de tuin van Kinderopvang BuitenGewoon snel gemaakt. De natuurtuin is een plek om de natuur te proeven, zien, ruiken en voelen. Er is een groot aanbod aan verschillende planten en bloemen, met bessenstruiken en appelbomen om uit te plukken. Centraal in het ontwerp van deze tuin is de zorg voor de natuur. En natuurlijk is het een plek waar kinderen kunnen spelen; voetballend in de voetbalkooi of rollend van de heuvel af. De Werf is een plek om samen te werken, nieuwe mensen te ontmoeten én om jezelf te ontwikkelen. De tuin heeft hetzelfde uitgangspunt: zorgen voor verbinding.

Totstandkoming natuurtuin

Er zijn meerdere partijen betrokken bij de totstandkoming van de natuurtuin: Brabants Landschap, Brabantse Waterliniewerkers, QGroenBeheer, Aannemingsbedrijf Van der Stelt, Studio Natuurlijk Groen, VGR-groep, Biesbosch Streekfonds, Kinderopvang Gezonde Start, Rabobank, PR-bureau De Perswinkel en natuurlijk gemeente Altena. Samen met betrokken partijen uit de regio, waaronder de Lemmenskamp, Bibliotheek Altena en Vluchtelingenwerk, voeren ze educatieve en verbindende activiteiten uit, waar alle inwoners van de nieuwe gemeente Altena van harte welkom bij zijn. Zo ontstaat er eigenaarschap. De oogst, recepten en gemaakte producten kunnen gedeeld worden. Op deze manier kan de natuurtuin uitbreiden en ontplooien zich nieuwe initiatieven. De natuurtuin wordt zo een plek waar iedereen graag samenkomt.