Contactavond MS Vereniging Nederland – Gorinchem, Altena en omgeving

17 juni 2019, 11:03


Regio Info

REGIO – De MS Vereniging Nederland – Gorinchem, Altena en omgeving nodigt al haar leden en andere belangstellenden uit voor een contactavond op woensdag 26 juni 2019 om 20.00 uur in de recreatiezaal van de Boogflat aan de Pijlstraat-portiek 2 in Gorinchem.

Deze avond is mevrouw Gera Hakkesteegt als spreker uitgenodigd. Ze is werkzaam als Ergotherapeut en klinisch epidemioloog  aan de Rijndam Revalidatie, locatie Erasmus MC. Haar werkgebied is in complexe langzaam en snel progressieve neuromusculaire aandoeningen en Multiple Sclerose. Er bestaat geen behandeling waarmee MS te genezen is, maar patiënten hebben wel veel baat bij revalidatie. Hierbij kan de ergotherapeut een grote rol spelen.

Het doel van ergotherapie bij multiple sclerose is mensen in staat stellen zo optimaal mogelijk te functioneren in de eigen woon-, leef- en werkomgeving. Ergotherapie is niet alleen zinnig bij ernstige klachten. Juist het tijdig inschakelen van een ergotherapeut kan mensen veel opleveren. De kracht van ergotherapie is immers leren slim gebruik te maken van mogelijkheden die er nog wel zijn. Vanaf 19.30 uur is de zaal open en staat de koffie klaar. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.