100 uur werkstraf voor 49-jarige man uit Veen

15 juni 2019, 07:12


Lokaal Nieuws

VEEN – Een 49-jarige man uit Veen werd vrijdag door de politierechter in Arnhem veroordeeld tot 100 uur werkstraf wegens bedreigingen en openlijk geweld in 2017 en 2018.

De man kon het niet goed hebben dat een vroegere bekende uit Alem de moeder van zijn twee jongste kinderen had ingepikt. Hij dreigde in 2017 dan ook op verschillende momenten via de telefoon wat hij met hem zou komen doen en sloeg het slachtoffer in 2018 met een bezemsteel. De 23-jarige zoon van de man kreeg ook 40 uur werkstraf opgelegd. De zoon was erbij toen op 3 april in Alem de vechtpartij met de bezemsteel op de bedreigingen volgde.

Het contact is nu verbroken en de rust is terug en daarom vond de politierechter een werkstraf nu genoeg. De rechter verlengde de proeftijd van de man met een jaar. Zijn vroegere bekende krijgt 773 euro schadevergoeding voor gemaakte kosten en de schrik.