Herinneringsconcert voor Ben Ruysink

11 juni 2019, 06:27


Regio Info

MEEUWEN/GORINCHEM – Op zaterdag 29 juni organiseert Brassband Kunst en Vriendschap uit Meeuwen een bijzonder Herdenkingsconcert ter herinnering aan ere-dirigent Ben Ruysink die helaas in 2015 is overleden.

Ben was een bijzonder gedreven muzikaal persoon die iedereen enthousiast kon maken voor muziek (maken). Niet alleen bij Kunst en Vriendschap deed hij dit de laatste jaren van zijn leven als dirigent, maar hij heeft een rijke muzikale erfenis achtergelaten bij veel verenigingen. Als directeur van een muziekschool wist hij hoe belangrijk het was om jeugd enthousiast te krijgen voor muziek, dit deed dan ook vol verve. Door zijn verleden als heilsoldaat bij het Leger des Heils en het cornet spelen in de Staffband van het Leger des Heils, had hij voorkeur voor dit soort religieuze muziek. Muziek met een verhaal wat niemand zo kon vertalen als Ben. Naast dirigent van brassband(s) was hij ook dirigent van diverse (kerk)koren.

Ook Brassband Oefening en Uitspanning uit Wijk en Aalburg en Gemeente koor Pastorale uit Gorinchem zullen aan dit concert meewerken. Zij hebben ook diezelfde herinneringen aan Ben die ze graag willen delen. Iedereen is dan ook van harte uitgenodigd om dit bijzondere concert bij te wonen op 29 juni 2019 in de Johanneskerk aan de Nieuwe Hoven 143 in Gorinchem. De aanvang is 20.00 uur. Aanvullende informatie over dit concert kunt u vinden op www.brassbandkunstenvriendschap.nl.