Minister Carola Schouten op bezoek bij Weidevogelgroep Altenatuur

10 juni 2019, 06:46


Regio Info

BABYLONIËNBROEK – Op zaterdagmiddag 8 juni kwam minister van Landbouw Carola Schouten tussen haar drukke werkzaamheden door onverwacht een frisse neus halen in de streek waar ze is opgegroeid.

Samen met haar zus Ageeth kwam ze een kijkje nemen in de weilanden rondom Babyloniënbroek, één van de plekken waar enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers zich al jaren lang inzetten om de legsels van weidevogels te beschermen. Tijdens een gemoedelijk onderonsje luisterde de minister oprecht geïnteresseerd naar het wel en wee van een aantal  vrijwilligers van de Weidevogelgroep Altenatuur.

Als geen ander is de minister op de hoogte van de teloorgang van de weide- en akkervogels in ons land. Maar in het land van Altena boekt men, in tegenstelling tot veel weidevogelgebieden in Nederland ieder jaar weer mooie resultaten. De opgebouwde samenwerking tussen boeren en loonwerkers, de ANV, het Brabants Landschap en Weidevogelgroep Altenatuur ligt hieraan ten grondslag.

Als een echte boerendochter verblikte of verbloosde de minister niet toen ze tijdens een keiharde regenbui een nat pak haalde tijdens de controle van een paar kievitsnesten. Het werd voor beide partijen een genoeglijke en leerzame middag.