Woningen in Altena opgekocht voor huisvesting arbeidsmigranten

9 juni 2019, 13:43


Lokaal Nieuws

ALTENA – Woningen in de dorpen van Altena worden opgekocht om er arbeidsmigranten in te huisvesten. Dat schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad.

Om te zorgen dat arbeidsmigranten, die nodig zijn voor het lokale bedrijfsleven, niet steeds vaker ‘gewone’ huizen bewonen, moeten er maatregelen worden genomen. Een proef waarbij ondernemers een jaar lang een vergunning krijgen voor grootschalige wooncomplexen op bijvoorbeeld bedrijventerreinen, loopt niet zoals verwacht. Die constructie, waarbij de huisvesting na een jaar mogelijk weer moet stoppen, is te onzeker voor initiatiefnemers.

Om die reden wordt gekeken of er eenzelfde soort regeling kan komen, maar dan met een vergunning die tien jaar geldig is. Daarnaast gaat Altena ook zorgen dat verhuurders die losse kamers in een woonhuis verhuren, altijd een vergunning moeten hebben.