VV Altena blijft bij standpunt over wedstrijd tegen NSVV

9 juni 2019, 13:46


Sport Nieuws

NIEUWENDIJK – De controverse tussen VV Altena en de KNVB duurt voort. De club uit Nieuwendijk weigerde woensdag af te reizen naar Numansdorp voor het nacompetitieduel tegen NSVV, nadat zaterdag 1 juni keeper Rob de Groot door een vuurwerkbom werd geveld.

Voorzitter Cor Geelhoedt van VV Altena stuurde een brief naar de KNVB om zijn ongenoegen kenbaar te maken. De KNVB toonde aan niet helemaal doof te zijn voor de protesten en verplaatste het duel naar woensdag 5 juni. Volgens de voetbalbond valt spelers, staf en de club NSVV niets te verwijten rond het vuurwerkincident. Daarom kon de wedstrijd in Numansdorp gespeeld worden en is neutraal terrein niet aan de orde.

Maar VV Altena is ook zaterdag 8 juni niet afgereisd naar Numansdorp. De Nieuwendijkers hebben aangegeven zich terug te trekken, omdat de wedstrijd niet op neutraal terrein kon worden gespeeld. Daarmee zijn ze nu uitgeschakeld.