Roeitocht in zelfgebouwde Skiff van Altena naar Altena zit er op

9 juni 2019, 13:25


Lokaal Nieuws

WIJK EN AALBURG – De roeitocht van Altena in Duitsland naar Altena in Nederland zit er op. Donderdagavond meerden de tien roeiers van het Willem van Oranje College na 300 km in hun zelfgebouwde Skiff af in de Tridenthaven in Wijk en Aalburg.

Aan de Wijkse Bol werden de tien roeiers en hun begeleiding door veel enthousiaste familieleden en belangstellenden getrakteerd op een daverend applaus en welkom geheten door wethouder Peter van der Ven. Vrijdag was de finale afsluiting van de tocht met een sponsorloop voor Edukans, waar 400 leerlingen aan meededen, nabij het gemeentehuis in Almkerk. Op Fort Altena werd een sluitsteen overhandigd.

Dit project is voortgekomen uit een van de icoonprojecten. Altena TV volgde de roeiers al vanaf het vertrek in het Duitse Altena. Kijk alle video reportages terug via www.altenatv.nl.