Fort Altena heropend na grondige renovatie

9 juni 2019, 18:36


Lokaal Nieuws

WERKENDAM – Na een grondige renovatie werd op vrijdag 7 juni Fort Altena heropend in het bijzijn van vele genodigden. Na een lange reeks restauraties in het Brabantse deel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, ontbrak de renovatie van Remise B van Fort Altena nog.

In het rondfort is vanaf nu een nieuwe permanente expositie te bewonderen over de geschiedenis van Fort Altena, de flora en fauna van het linielandschap en wat er zoal te beleven valt langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Ook is tijdens de heropening de film ‘Linie tot Leven 2019’ in première gegaan. Fort Altena is met recht een locatie geworden waar recreëren en historie samen komen in een sfeervolle omgeving rijk aan natuur.

Op het wensenlijstje van het Brabants Landschap staat ook nog de renovatie van Remise D. Deze deed voorheen doel als opslagruimte voor de bewapening en het kruit.