Werkstraf geëist na uitdelen trap tegen het hoofd

6 juni 2019, 06:53


Hulpdiensten

SLEEUWIJK – Tegen een 31-jarige man uit Geldermalsen is een werkstraf geëist voor het uitdelen van een trap tegen het hoofd van een tegenspeler. Hij deelde een trap uit tijdens een voetbalwedstrijd van GVV tegen Sleeuwijk ruim twee jaar geleden.

Het slachtoffer raakte op 4 mei 2017 buiten bewustzijn en liep een flinke hersenschudding op. Hij heeft een maand niet kunnen werken en durfde een hele tijd niet meer te voetballen, vertelde hij voor de politierechter in Arnhem. De verdachte, die een jaar geschorst is geweest door de KNVB, ontkende verantwoordelijk te zijn voor het letsel.

Maar gezien het tijdsverloop en het feit dat de verdachte niet eerder met justitie in aanraking kwam, is de strafeis een werkstraf van honderd uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken. Verder vroeg hij toewijzing van een schadevergoeding waaronder twaalfhonderd euro smartengeld. De uitspraak is komende week.