College wil oplaten van ballonnen en gebruik van confetti aan banden leggen

6 juni 2019, 06:49


Lokaal Nieuws

ALTENA – Het college van B en W van de gemeente Altena wil het evenementenbeleid en de algemene plaatselijke verordening aanpassen om het oplaten van ballonnen en het gebruik van confetti in de openbare ruimte aan banden te leggen.

Ook kijkt het college naar andere maatregelen om plastic vervuiling tegen te gaan. Progressief Altena had eerder vragen gesteld om het college te wijzen op het zwerfafval in de gemeente. Volgens de partij zijn restanten van ballonnen en confetti nauwelijks op te ruimen en dragen ze significant bij aan het plasticprobleem.

Het college onderschrijft de ongewenstheid hiervan. Zij willen het mooie Altena graag schoonhouden en schoon doorgeven. De gemeenteraad neemt uiteindelijk een besluit over de voorgestelde aanpassingen van het evenementenbeleid en de algemene plaatselijke verordening.