Team Almkerk voor de 8e keer aan de start van Roparun

4 juni 2019, 11:41


Regio Info

ALMKERK – Op vrijdag 7 juni vertrekt Roparun Team Almkerk naar Parijs. Zaterdag 8 juni staan zij daar weer aan de start van een nieuw Roparun avontuur.

In ruim 48 uur leggen zij met 8 lopers en 4 fietsers in estafettevorm de afstand af van Parijs naar Rotterdam over 530 kilometer. Dit doen zij om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor mensen die kanker hebben. Het geld van de Roparun wordt niet geïnvesteerd in onderzoek of medicijnen, maar komt ten goede aan diverse initiatieven die het leven van mensen die kanker hebben wat aangenamer maken.

Het motto van Roparun: “Leven toevoegen aan de dagen, daar waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. Afgelopen jaar heeft Team Almkerk weer een aantal activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen, zoals de Popquiz, Bingo, Rondje Almkerk en een avond in Xinix. Daarnaast mag het team elk jaar weer rekenen op de steun van vele sponsors. Dankzij deze steun hoopt het team ook dit jaar weer met een mooi bedrag over de finish te komen.

Naast de fietsers en lopers bestaat het team uit 2 fysiotherapeuten, navigatoren, chauffeurs en teamleden die het basiskamp verzorgen. In totaal ruim 20 mensen uit Almkerk en omgeving. Vrijdag 7 juni vertrekt het team om 13.00 uur vanaf Het Verlaat in Almkerk. U bent van harte welkom hen daar uit te zwaaien. Ook bent u daar maandag 10 juni, 2e pinksterdag, weer van harte welkom om het team te onthalen. Zij verwachten rond 18.00 uur te arriveren in Almkerk. Op dat moment zal onder andere bekend worden gemaakt hoe veel geld het team dit jaar heeft opgehaald. Houd voor de exacte tijden de Facebookpagina van team Almkerk in de gaten. Daar kunt u ook het team volgen als zij onderweg zijn.