15 jaar cel en TBS voor moord op Werkendamse Laura Korsman

4 juni 2019, 14:01


Lokaal Nieuws

UTRECHT/WERKENDAM – De rechtbank acht bewezen dat de 32-jarige Zamir M. op 11 juli 2018 de 24-jarige Laura Korsman in haar woning in Utrecht heeft gedood. De rechtbank acht de man schuldig aan stalking en moord.

Enkele weken geleden bekende M. al betrokken te zijn bij de dood van zijn ex-vriendin. Vele tegenstrijdige verklaringen gingen daaraan vooraf. In zijn laatste verklaring gaf hij aan dat hij en Laura in gesprek waren op de bank in haar woning en zij plotseling een mes tevoorschijn trok. ‘Noodweer, aldus M.’ De officier van justitie wees deze verklaring direct van de hand en verhoogde zijn strafeis.

De nabestaanden van de van oorsprong Werkendamse hebben veel moeite met de wisselende verklaringen aldus hun advocaat. Ze hadden gehoopt op het echte verhaal, dat hebben ze niet gehoord. ‘Dat doet pijn.’ Volgens de persofficier is tbs zeker nodig: ‘Zonder behandeling is M. een blijvend gevaar voor de samenleving’. Uit onderzoek van deskundigen blijkt dat de man kampt met diverse stoornissen, waaronder een antisociale en narcistische persoonlijkheidsstoornis.