Wedstrijd NSVV tegen VV Altena direct afgelast

2 juni 2019, 18:27


Sport Nieuws

NUMANSDORP – De voetbalwedstrijd om de promotie/degradatie in de eerste klasse tussen NSVV en VV Altena uit Nieuwendijk werd nog voor het eerste fluitsignaal afgelast.

Voor de start waren afspraken gemaakt over het afsteken van vuurwerk. Op het moment dat Altena-keeper Rob de Groot naar zijn doel liep, kwam vlak bij hem een zwaar stuk vuurwerk tot ontploffing. Volgens omstanders werd een zogenaamde cobra gegooid vanuit de richting van een groep van vermoedelijk NSVV-supporters. Doelman de Groot ging na het incident tegen de vlakte. De Groot is met onbekende verwondingen naar de huisartsenpost gebracht.

De scheidsrechter besloot de wedstrijd direct af te lassen. Duidelijk is dat NSVV beelden heeft van het voorval en de dader. De dader is geen lid van NSVV. Hij is meteen van het terrein is verwijderd. De club gaat aangifte doen bij de politie. De wedstrijd is door de KNVB verplaatst naar woensdag 5 juni om 19.30 uur.