De skiff is vertrokken en onderweg van Altena (DE) naar Altena (NL)

2 juni 2019, 18:34


Lokaal Nieuws

ALTENA – De skiff van het Willem van Oranje College uit Wijk en Aalburg is zaterdag te watergelaten in Duitsland. Zaterdag maakte het team dus hun eerste kilometers in de zelfgebouwde skiff.

Er stond op de eerste dag 27 kilometer op het programma. Daarvoor is het eerste gedeelte afgelegd in een kano, omdat het eerste stuk van de tocht vanaf het Duitse Altena over het riviertje de Lenne te ondiep was voor de skiff. De Ruhr daarentegen heeft wel genoeg diepgang en zal stroomafwaarts het roeiteam naar de eerste overnachting in Mülheim aan de Ruhr brengen. Daar ligt begeleidingsschip de Terra Nova te wachten waar het team zal rusten tot de volgende kilometers.

Als alles volgens plan verloopt komen de roeiers 7 juni aan op Fort Altena in Sleeuwijk. De roeitocht van Altena in Duitsland naar Altena in Nederland heeft als doel geld inzamelen voor Edukans: kinderen in kansarme landen helpen om ook een opleiding te volgen en een toekomst te hebben.

Het team van Altena TV maakte al eerder verschillende reportages tijdens de voorbereidingen in Nederland en in Duitsland. Bekijk alles hieronder terug.