Wim van de Donk neemt profielschets in ontvangst

31 mei 2019, 09:23


Lokaal Nieuws

ALMKERK – Dinsdagavond heeft Commissaris van de Koning Wim van de Donk op het gemeentehuis officieel de profielschets voor een nieuwe burgemeester in Altena in ontvangst genomen.

Van de Donk komt in de profielschets duidelijk een aantal grondtonen naar voren. Komende week verschijnt de vacature voor een nieuwe burgemeester voor Altena in de Staatscourant en op 25 juni moeten de sollicitatiebrieven op het provinciehuis binnen zijn. Volgens Van de Donk komen er gemiddeld 25 brieven binnen op een burgemeestersvacature in Brabant.

De commissaris van de Koning spreekt vervolgens met de kandidaten en overlegt met de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad. De vertrouwenscommissie voert gesprekken met geselecteerde kandidaten. De gemeenteraad beveelt vervolgens in een extra besloten raadsvergadering een kandidaat aan. Deze vergadering vindt naar verwachting dit najaar plaats. Direct na deze vergadering wordt de voorgedragen kandidaat bekend gemaakt. De nieuwe burgemeester wordt naar verwachting aan het einde van het jaar beëdigd en geïnstalleerd. Tot die tijd is Marcel Fränzel waarnemer.