ChristenUnie-SGP grootste partij in Altena tijdens Europese verkiezingen

29 mei 2019, 17:25


Lokaal Nieuws

ALTENA – Forum voor Democratie kreeg in Altena 12,5 procent van de stemmen bij de Europese parlementsverkiezingen. Daarmee is de FvD nu de derde partij in Altena.

ChristenUnie-SGP werd met 28 procent de grootste partij. Toch is dat een daling van iets meer dan 2 procent ten opzichte van 2014. Ook het CDA daalde licht. Die partij kwam uit op 18,3 procent en is daarmee de tweede partij in Altena. De PvdA kreeg 11,6 procent van de stemmen.

Ten opzichte van de vorige Europese verkiezingen steeg de VVD licht met 1,5 procent. Ook GroenLinks deed het met 3,8 procent net iets beter dan vijf jaar geleden. Ook in Altena verloor de PVV het meest: 10,2 procent. SP en D66 moesten ieder ongeveer 3,5 procent inleveren.