Sloep ‘Willem van Oranje’ te water gelaten

24 mei 2019, 18:14


Lokaal Nieuws

WOUDRICHEM – Donderdag is in Woudrichem de sloep te water gelaten voor de roeitocht van de leerlingen van het Willem van Oranje College.

Met Hemelvaart beginnen zij aan hun tocht van het Duitse Altena naar het Nederlandse Altena. De St. Ayles Skiff die zij zelf bouwden heeft de naam ‘Willem van Oranje’ gekregen en hij vaart onder de vlag van de gemeente Altena. Burgemeester Marcel Fränzel bevestigde donderdag de vlag aan de boot.

De zes leerlingen die de roeitocht gaan volbrengen zijn al sinds januari in training. Ze vertrekken naar Duitsland van waar ze via de Lenne, Rhur, Rein en Maas in een week tijd naar Fort Altena in Werkendam zullen varen. Vanaf daar wordt de tocht te voet voortgezet naar het gemeentehuis in Almkerk.