Borstcrawlcursus bij de Biesboschzwemmers

22 mei 2019, 14:35


Sport Nieuws

WERKENDAM – Heb je een triatlon op je bucket-list staan, maar wil het niet lukken met die borstcrawl? Of wil je gewoon sneller vooruitkomen in het water? Dan is de borstcrawlcursus van de Biesboschzwemmers misschien wel de oplossing.

In samenwerking met zwembad Werkina worden vanaf 5 juni 10 lessen gegeven van één uur. De lessen vinden elke woensdagavond plaats van 19.30 tot 20.30 uur. Tijdens de borstcrawlcursus leer je alles over de techniek van de borstcrawl. Elke week volg je een les van 60 minuten waarin alle facetten van de borstcrawl worden uitgelegd, gedemonstreerd en geoefend door middel van verschillende oefeningen. Zo wordt er gewerkt aan de ligging in het water, de beenslag, de ademhaling en de armtechniek. Maar ook aan bijvoorbeeld de timing van het armritme, de glij- en de uitduwfase.

De cursus wordt gegeven in groepsverband van maximaal 8 deelnemers. Er is ruimte voor 2 groepen, dus maximaal 16 deelnemers voor de gehele cursus. Aan het eind van de zomer weet je niet alleen hoe de borstcrawl gezwommen moet worden, maar weet je ook wat jij goed en fout doet en hoe je jezelf verder kan verbeteren. Deelnemers dienen minimaal een A-diploma te hebben en ouder te zijn dan 16 jaar. Ook de geoefende borstcrawl zwemmer blijkt veel aan de cursus te hebben. Je leert namelijk stap voor stap alles over de borstcrawltechniek. Wist je bijvoorbeeld dat de helft van de zwemsnelheid wordt bepaald door de juiste techniek. Iedereen is van harte welkom.