Kom je grenzen verleggen in kasteel Dussen

20 mei 2019, 13:02


Regio Info

DUSSEN – De landelijke dag van het kasteel is altijd op tweede pinksterdag en dit jaar is het thema: ‘Over de Grens’. Ook Kasteel Dussen doet weer mee en nodigt iedereen uit om op 10 juni van 11.00 tot 17.00 uur de grenzen te komen verleggen tijdens dit fantastische evenement.

Er is voor jong en oud een wereld te ontdekken. Bijvoorbeeld die van: de fiets- en skatesport op de pumptrack (met verloting van een echte rocker!), de kikkerprinses uit het poppentheater, het kampement van de Heeren van Altena, het muzikale kleurfeest, The Ferrymen, batikkunstenares Shelly Lapré, de waterparels op de gracht en de bootjes, het Visserijmuseum, het treintje, het kinderbos met de spelletjes, de markt en meer.

In het kasteel komen de verhalen van vroeger tot leven: kijk niet vreemd op, als je de bewoners van ‘over de grens’ tegen het lijf loopt. Shelly Lapré (batikkunstenares), presenteert prachtige reis- en familieverhalen over het vroegere Nederlands-Indië.

Buiten kun je flink grensverleggend aan de slag: wat dacht je van een rondje BMX op een echte rocker (dat fietsje kun je nog winnen ook!) of een rondje ‘lopen’ op het water van de gracht (in een waterparel, dat dan weer wel…)? Je kunt meedoen aan het muzikale kleurfeest, je laten schminken of spelletjes spelen in het bos. Maar je kunt ook genieten van een demonstratie middeleeuwse kook-en krijgskunst door de Heeren van Altena in hun kampement. Of van een prachtige voorstelling van het poppentheater, waar de kikkerprinses wordt gezocht.

Op de boerenmarkt zijn weer leuke spullen van hier én van over de grens te koop. Er worden demonstraties gegeven door o.a. de imker, bierbrouwer, tingieter, kaarsenmaker, sier –en ‘gewone’ smid. Ook kun je zien hoe speksteen wordt bewerkt, wat naaldvilten is of netten boeten. De modelbootjes op de gracht zijn uiteraard present en het treintje tuft weer heen en weer. Gezellige muziek van de Ferrymen en lekkere hapjes en drankjes uit binnen-én buitenland maken de dag compleet. Kortom: het belooft weer een mooie pinksterdag te worden in kasteel Dussen!

  • Entree contant, geen mogelijkheid om te pinnen
  • kinderen t/m 3 jaar en vriendenpashouders: gratis
  • 4 t/m 12 jaar: € 4,00
  • vanaf 13 jaar: € 6,00