Benederpop Almkerk meer dan geslaagd

19 mei 2019, 21:53


Lokaal Nieuws

ALMKERK – Zaterdag 18 mei werd de polder in Almkerk omgetoverd tot festivalterrein waar 5000 bezoekers konden genieten van de 3e editie van Benederpop. Het festival werd georganiseerd ter ere van het 50-jarig bestaan van Stichting Jeugdwerk Almkerk (SJWA) oftewel de Soos in Almkerk.

De WC Experience trapte het festival af, gevolgd door optredens van onder andere Snollebollekes, BLØF, Ronnie Flex, zanger Kafke en The Dirty Daddies. ‘Tijdens het optreden van Snollebollekes stond de tent helemaal vol en ging het publiek van links naar rechts’, aldus Bart de Peuter. ‘Eigenlijk alleen maar hoogtepunten. Het was springen met zanger Kafke op het tweede podium, meezingen met BLØF en een compleet feest met The Dirty Daddies’, laat de organisatie weten.

Het bijzondere aan Benederpop is dat het werd georganiseerd door vrijwilligers. Op de dag zelf mobiliseerde de organisatie ruim 200 vrijwilligers. Zowel huidige vrijwilligers als oud vrijwilligers van de stichting staken de handen uit de mouwen om Benederpop tot een succes te maken. ‘We kijken terug op een zeer geslaagde 3e editie van Benederpop welke smaakt naar meer’, zegt De Peuter.