Wandelen met jong en oud in Werkendam

13 mei 2019, 17:26


Lokaal Nieuws

WERKENDAM – Op woensdagavond 8 mei organiseerde commissie Hart en Hand voor ouderen een wandeltocht voor de ouderen in Goezate. Een initiatief dat is ontstaan in 2016 bij SGP-jongeren Werkendam.

Een groep van 45 jongeren gaf zich op om 8 mei een heerlijke wandeling met de ouderen te maken. Het weer was gelukkig goed en zodoende kon er een groep van 25 ouderen mee naar buiten. Op de kinderboerderij werd een kopje koffie gedronken met een plakje cake. Daarna hadden de ouderen de mogelijkheid om met een geitje op de foto te gaan. De tocht werd daarna vervolgd langs de bekende delen van Werkendam. Teruggekomen in Goezate waren de ouderen moe, maar heel dankbaar. Er werd nog wat gedronken en veel gekletst.

“Het is mooi om elke keer weer de ouderen blij en dankbaar te zien”, vinden de commissieleden. “Het is een hele organisatie, maar dat is het zeker waard. Ons doel is om ouderen gezelligheid te bieden in hun soms eenzame bestaan. Het is fijn dat we dan op zo’n grote groep jongeren kunnen rekenen.” Ze beginnen nu alweer met het voorbereiden van de volgende avond, die op 9 oktober plaatsvindt. Op de komende vergadering gaan ze nadenken over de invulling van de avond. Jongeren betrokken maken bij maatschappelijke problemen, zoals eenzaamheid, heeft dus een positief effect. Ben je nieuwsgierig geworden of heb je leuke ideeën? Mail naar hartenhandvoorouderen@outlook.com.