Vogels tellen tijdens de 20e Bird Watching Day

6 mei 2019, 11:05


Regio Info

ALMKERK – Op zaterdag 18 mei a.s. organiseren Golfpark Almkreek en Altenatuur, in samenwerking met de Vogelbescherming en de Nederlandse Golf Federatie, de 20e NGF Bird Watching Day.

Men gaat vogels tellen op zicht en/of geluid onder leiding van een ervaren vogelgids.Iedereen kan meedoen! Het programma start om 05.00 uur met koffie en worstenbroodjes in Brasserie Almkreek. Aansluitend start de wandeling onder leiding van een ervaren vogelgids. Er zal worden afgesloten met een gezamenlijk ontbijt omstreeks 07.15 uur.

‘Met veel vogelsoorten in Nederland gaat het niet goed’ aldus de Vogelbescherming. ‘Algemene soorten als de spreeuw en huismus verdwijnen. Het effectief beschermen van deze vogels kunnen wij niet alleen’. De Vogelbescherming wil daarom de samenleving directer bij haar werk betrekken, van boeren, consumenten en diverse organisaties tot golfers en recreanten.

Talloze vogelsoorten hebben golfbanen immers als leefomgeving. Voor Almkreek, een golfbaan met 32 holes is aardig wat grond nodig (55 hectare). Die grond wordt met zorg beplant, ingezaaid en onderhouden waardoor beplanting, insecten en vogels een bijzondere plek krijgen. In 2018 telde men 65 verschillende soorten.