De Stuiter speelt: ‘De Storm’ van Shakespeare

6 mei 2019, 10:00


Regio Info

RIJSWIJK – Nadat zijn broer Antonio hem als rechtmatige hertog van Milaan heeft afgezet, spendeert Prospero al zijn tijd op het eiland om zijn magische kunsten te vervolmaken.

Na twaalf jaar studie is hij klaar om zijn vijanden te verslaan en wanneer het lot hun schip tot nabij de kust van het eiland brengt, ontketent Prospero met zijn magie een storm, waaraan het stuk zijn titel ontleent. Het hele stuk door heeft Prospero de touwtjes in handen. Hij gedraagt zich als een machtige regisseur die alle gebeurtenissen en alles wat de personages overkomt tot in details regelt. Hij is ook op de hoogte van alle complotten en intriges die de drenkelingen onder elkaar en tegen hem smeden doordat de onzichtbare geest Ariel voor hem spioneert. Op die manier zijn de andere personages, zonder dat ze zich ervan bewust zijn, slechts machteloze marionetten in het spel dat Prospero bedacht heeft.

Ieder jaar lukt het De Stuiter weer om iets nieuws te brengen op het gebied van locatietheater. Er is al eens gespeeld in en rondom een fort, een historische haven en zelfs in iemands achtertuin. Dit jaar is alleen de locatie al het bezoeken waard. ‘De Storm’ wordt gespeeld in het Almbos te Rijswijk. Een prachtige locatie waar natuur en theater samensmelten. Een groep van 15 spelers zal met veel plezier, onder leiding van Vincent van den Elshout, ‘De Storm’ van Shakespeare voor u spelen.

Let op: Dit jaar zijn de speeldata anders dan u van ons gewend bent. Op woensdag 26 juni spelen wij een benefietavond in samenwerking met de Samenloop voor Hoop Altena ten goede van het KWF. Dit zal een speciale avond worden waarin De Stuiter paars kleurt en er na de voorstelling livemuziek wordt verzorgd door Little Note.

  • Speeldata 20 – 21 – 22 – 26* – 27 en 29 Juni. (*26 juni is Benefietavond)
  • Aanvangsttijd 19.30
  • Start voorstelling 20.00 uur

De kaartverkoop is begonnen! Via de website van de Stuiter www.destuiter.nl kunt u kaarten kopen voor (een van) de voorstellingen.