Buitenbeentjes brengen Vrijheidsvuur naar Altena

6 mei 2019, 11:59


Lokaal Nieuws

ALTENA – Van 4 op 5 mei rende Roparunteam De Buitenbeentjes van het 5 Mei Plein in Wageningen naar Altena. Ze haalde daar het Vrijheidsvuur op en rende daarmee in estafette via de Betuwe, de Bommelerwaard en via Giessen, Waardhuizen, Almkerk en Dussen naar Hank.

Sinds 2011 rennen of lopen tientallen teams van Wageningen naar elders in Nederland om zo het vuur van het Vrijheidsmonument, de altijd brandende fakkel, te verspreiden over het hele land. De Buitenbeentjes vertrokken om 1.20 uur en kwamen om 8.20 uur aan in Hank. Op het Warmondplein werd met het vuur dat in Wageningen was meegenomen de fakkel daar ontstoken.

Voor De Buitenbeentjes is dit tevens een kleine voorproef op de Roparun, die tijdens het pinksterweekend plaats vindt. Dan leggen zij 570 km van Hamburg naar Rotterdam af. Het team, van Prinsentuin Andel, doet dan voor de 15e keer mee. Een evenement waarbij 300 teams hardlopen van Parijs of Hamburg naar Rotterdam, met als doel zo veel mogelijk geld inzamelen voor palliatieve zorg voor mensen met kanker. Volg De Buitenbeentjes via Facebook of via www.debuitenbeentjes.nl