Werkzaamheden Borcharenweg worden niet uitgesteld

5 mei 2019, 10:40


Lokaal Nieuws

WERKENDAM – De werkzaamheden aan de Borcharenweg in Werkendam worden toch niet uitgesteld tot de zomervakantie. Raadslid Gerard Paans van CDA Altena is teleurgesteld.

Paans pleitte onlangs voor uitstel van het plaatsen van een nieuwe duiker om een verkeerschaos in het centrum te voorkomen als de Borcharenweg halverwege mei voor een maand wordt afgesloten voor al het verkeer. Het verkeer moet dan omrijden en komt via de Dijkgraaf den Dekkerweg en de Bandijk Werkendam in. Volgens het CDA gaat dat om 7000 extra vervoersbewegingen per dag. De partij zag het uitstellen van de klus door waterschap Rivierenland daarom als mogelijke oplossing.

Dat uitstel komt er niet, blijkt na overleg tussen gemeente en waterschap. Het werk kan niet worden uitgesteld omdat de klus al is voorbereid en de aannemer zijn planning rond heeft. De afsluiting van de Borcharenweg is van 13 mei tot 12 juni.