Inwoners van Hank vinden grote stenen bakken onveilig

4 mei 2019, 08:53


Lokaal Nieuws

HANK – In Hank is onbegrip ontstaan vanuit de inwoners vanwege de plaatsing van grote stenen bakken in de Kerkstraat om het verkeer nabij de supermarkt en school af te remmen.

Volgens veel omwonenden wordt de verkeerssituatie alleen maar onveiliger. Weliswaar zijn de meeste inwoners het erover eens dat er te snel wordt gereden in en rond de Kerkstraat en Jachtsloot, maar zijn de stenen bakken in hun ogen niet de oplossing en is het wachten op een ongeluk.

Raadslid Christian Alderliesten van coalitiepartij Progressief Altena heeft de gemeente om opheldering gevraagd, mede omdat bewoners van tevoren niet waren geïnformeerd of geraadpleegd. Een woordvoerster van de gemeente laat weten dat het om een tijdelijke maatregel gaat. De gemeente gaat de verkeerssituatie met de inwoners monitoren om te bekijken of de bloembakken het gewenste effect opleveren.