Zorglocatie Altenahove viert 25-jarig jubileum

1 mei 2019, 12:53


Regio Info

ALMKERK – Zorglocatie Altenahove in Almkerk viert in mei haar 25-jarig jubileum. De locatie organiseert meerdere activiteiten en wil de mijlpaal vieren met allen die betrokken zijn bij Altenahove, medewerkers, vrijwilligers en de gemeenschap.

“Almkerk is een hechte gemeenschap, er gebeurt hier ontzettend veel. De mensen zijn echt betrokken bij de locatie en de bewoners en dat is heel fijn om te mogen ervaren. Onze medewerkers en vrijwilligers werken vanuit een hoge betrokkenheid voor onze bewoners. Sommige zijn hier al sinds het begin van Altenahove aan het werk. Dat maakt Altenahove heel bijzonder,” aldus zorgmanager Nicole Koopmans.

Eind jaren tachtig was er een groot tekort aan bedden op de ziekenafdelingen van verzorgingshuizen. De roep om een verpleeghuis in het Land van Heusden en Altena werd steeds groter. Na de fusie van Huize Antonia en De Lemmenskamp in 1990 werd besloten om mee te werken aan de bouw van een verpleeghuis in Almkerk. In 1993 werd de bouw afgerond en kwamen de eerste bewoners naar Altenahove. De officiële opening volgde in mei 1994.

“We willen het jubileum van Altenahove vieren met iedereen die bij onze locatie betrokken is,” vertelt activiteitencoördinator Lisanne van der Westen. “We organiseren verschillende activiteiten voor bewoners en medewerkers en gaan er een mooi feest van maken. De bewoners kijken uit naar de activiteiten. Op het programma staan een jubileumborrel, een vintage fotohuisje waar bewoners en gasten grappige foto’s kunnen laten maken, diverse optredens en een Oud Hollandse middag met lekkernijen en spelletjes.”

Een geschiedenis van 25 jaar vraagt om een mooi jubileumboek. Voor dit boek is men op zoek naar foto’s van Altenahove door de loop van de tijd. Heeft u mooie foto’s die u wilt delen, dan ontvangt men ze graag digitaal via communicatie@drsn.nl.